Erikas Sunde Banan og Blåbær Muffins

Erikas Sunde Banan og Blåbær Muffins

muffin muffin1

Denne opskrift giver 15 medium størrelses muffins

Ingredienser:

  • 315 g havremel (Hvis du ikke kan købe dig selv til det, kan du tage 315 g normal fin/grov valset havregryn, hælde det i foodprocessoren eller din blænder, og lave din egen havremel)
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 85 g honning
  • 100 g farin sukker
  • omkring 2 store meget modne bananer, moste
  • 60 g 4% græsk yoghurt eller skyr
  • 1 stort æg, pisket
  • 180 ml mælk af dit valg (mandel mæl, sojamælk, alm ko mælk, ris mælk)
  • 215 g friske eller optøet blåbær. Jeg foreslår dog friske.

Fremgangs metode:

  1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. beklæd 15 muffin forme med smør eller olie, så musfinsne ikke klistre fast (her kan papir forme også bruges, for nemmere alternativ).* Sæt til side.
  2. I en stor skål hælder du mel, natron, salt, og kanel sammen, og rører med en ske, indtil det er godt blændet sammen. Sæt til side.
  3. I en modsat skal mixer du honning og farin sukker sammen; massen vil være tyk of klumpet. Prøv at få så mange klumper ud, som du overhovedet kan; en gaffel vil være det bedste redskab at bruge til dette.
    Tilsæt de moste bananer, yoghurt og det slåede æg. Stille hælder du de våde ingredienser ind i de tørre, og med forsigtig hånd vender du det hele sammen med en stor ske. Dejen vil være meget tyk, og det er så her du hælder mælken i, lidt efter lidt. Mælken vil tynde det hele ud, men dejen vil stadig være tyk.
    Forsigtigt hælder du nu blåbærene i dejen, og vender det forsigt.
    Du må ikke mixe dejen for meget sammen, da det ender i en meget tør og pap lignende muffin.
  4. Del dejen imellem 15 forme, fyld til tops. Bag de første 12, og så de sidste 3.
    Hæld vand op til ½ i de tomme forme, i runde nr 2, så der bliver bagt ensartet.
    Bag dem i ca 17-18 min.

Jeg nyder dem bedst varme, men de smager også ganske fint i madpakken, dagen efter, eller til en morgenmad on the go 🙂 De kan holde op til 5 dage, ved stue temperatur.
Del gerne et billede og hashtag #erikasopskrifterpåprøve, på instagram,  hvis i får dem prøvet <3
Møs herfra!

Næringsindhold i hver muffin:

  • Kcal: 157
  • Protein: 3.8
  • Kulhydrater: 29.5
  • Fedt: 2.3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Erikas Sunde Banan og Blåbær Muffins