Erikas Avocado Chokolade Budding

Et liv med mindreværd.

Hey ladies and germs.
I dag på le blog, vil jeg prikke lidt til det med krops positivitet, og hvad det egentlig vil sige, at have selvtillid og selvværd.
Hvad er forskellen på de to ting, og er der overhovedet nogen?
Selvtillid og selvværd går rigtig tit hånd i hånd, men der er altså en stor forskel at se, når vi går lidt tættere på. Du kan være vildt selvsikker og udstråle at du bare har styr på tilværelsen og har overskud så det batter, men når alt kommer til alt gemmer der sig, en forfærdig lav selvværdfølelse, nemlig at du ikke dur til noget, og at du ikke er god nok, til noget eller nogen, det er her den store forskel ligger på selvtillid og selvværd.

Hvad er selvtillid egentlig lige præcis?
Dette begreb dækker over ydre kvaliteter, altså det du selv og andre ser, som hvordan vi ser ud, hvad vi er gode til at yde og vores præstations evner.
Vi kan eksempelvis have en der kan sit kram i anatomi og fysiologi, 12 tallerne flyver ind under uddannelsen, og det bliver hele tiden bemærket og pointeret af andre mennesker.
Senere i livet vil personen blive headhuntet af forskellige hospitaler, og personen vil stråle med selvtillid, sikkert være fin påklædt, velplejet og virke utrolig sikker på sig selv og sit fag, men inden i ligger der en dyb følelse af ikke at være noget værd som menneske, både i sine egne øjne og i andres, og altså kun være noget værd i den forbindelse som den pågældende er dygtig til, hvilket i denne situation er sit arbejde. Sådan en person er målrettet og går efter at blive den bedste af de bedste inde for det område, da det kan vække en lille følelse af værd, da man ikke bare er lige så god som alle andre i det på valgte fag, og har derfor grund til at have masser af selvtillid, men det der selvværd, det mangler altså.

Jamen okay, så begrebet selvværd er altså hvordan vi ser os selv som mennesker, og mener om os selv på det indre? Ja! Her handler det ikke om hvor god man er til den specifikke sportsgren, det studie osv osv. Det handler om at hvile i sig selv, og være tilfreds med den person man er for sig selv, og for andre. Med selvværd kommer det ikke an på, hvad man er god til, men blot at man er til som en levende organisme, der altså er noget værd blot af den grund.

Jeg finder mig selv i at have selvtillid i fitness, for jeg ved det er noget jeg er god til! Selvtilliden har vokset, mere og mere gennem tiden, da jeg har fået en masse anderkendelse for det, og fordi jeg kan slå mine rekorder igen og igen, og selvom jeg falder, så rejser jeg mig op igen og kommer endnu stærkere tilbage.
Når det så er sagt, så er mit selvværd ekstremt lavt, jeg kan ikke finde ro i at jeg er god nok som jeg er, og at mit tilværelse på jorden er nok til at være noget værd for andre, og ikke mindst for mig selv.
I min by kender alle mig som “dkfitnessfr3ak”, og hvis du kun har fulgt mig på lifeazerika, skal det lige siges at det altså var mit tidligere instagram navn. De kender mig ikke ud over de rammer, som jeg satte mig selv i, på det sociale medie.
I manges øjne, og dette er blevet bekræftet utallige gange, er jeg en hardcore fitness tosse, der ikke laver andet end at træne og spise kylling og broccoli. Jeg er fyldt med selvværd og selvtillid, og det hele køre bare for mig… Hvor de har det fra? Ja, det ved jeg ikke.
Jeg er et sårbart menneske, som gemmer sig bare et stort smil og en tosset personlighed. Jeg er særlig sensitiv (du kan læse mit blogindlæg omkring det HER), jeg gør mit bedste for at overgå mit bedste, i de ting jeg rent faktisk kan finde ud af.
Jeg er personen der rigtig gerne vil være med til fester og forskellige events, men ender med næsten aldrig at tage afsted til ting, hvis jeg ikke har fået en direkte (altså face to face) invitation omkring det, for hvorfor ville de have mig med til det? Hvad ville jeg kunne bidrage med? En facebook invitation, er der da ikke noget tanke i, det er sikkert bare et fejltryk eller måske bare en medlidenheds invitation.
Der er da også gode dage, hvor jeg føler mig en, der kan bidrage til samfundet bare ved at være til stede, men for det meste føler jeg mig egentlig bare som et nul. En ligegyldig prik i samfundet.

Det er ikke så længe siden, at jeg postede et billede omkring hvordan jeg elskede at være underlig og mærkværdig, og under billedet havde jeg skrevet en længere tekst, hvor jeg så slutter af med at hashtagge “fuck janteloven”.
Det kom der forskellige kontroverser ud af, og jeg endte med at slette billedet.
De ti bud i janteloven siger:

1. Du skal ikke tro at du er noget.
2. Du skal ikke tro du er lige så meget som os.
3. Du skal ikke tro du er klogere end os.
4. Du skal ikke bilde dig ind at du er bedre end os.
5. Du skal ikke tro du ved mere end os.
6. Du skal ikke tro du er mere end os.
7. Du skal ikke tro at du duer til noget.
8. Du skal ikke le ad os.
9. Du skal ikke tro at nogen bryder sig om dig.
10. Du skal ikke tro du kan lære os noget.

Jeg tror jeg blev en smule misforstået da jeg skrev det, da det i andres øjne havde en anden sammenhæng med noget der tidligere var sket, eller fordi at min tekst under billedet, faktisk bare var en smule forvirrende at finde rundt i.
Jeg er blevet hugget ned af den jantelov i hele mit liv, af en af de som plejede at være min nærmeste, og det er netop også derfor, at jeg døjer med så lavt et selvværd, som jeg gør i dag.
Mit udbrud på janteloven, var grundet i at jeg var/er træt af, at skulle føle mig så mindreværdig hele tiden, og at jeg ikke kan komme ud af min skal, og faktisk bare sige fuck it. 
Det er en daglig kamp, og jeg prøver at få mit selvværd op og stå, så jeg ikke mindst kan være en inspiration over for andre, i hvordan jeg har fundet ro i mig selv, men også for mig selv. Jeg vil gøre mig selv stolt, og kunne sige at den person jeg er dælme er god nok!
Jeg indebære mange gode egenskaber, og jeg er min helt egen person, men så underligt som det lyder, så har jeg bare ikke fundet mig til rette med det, da jeg stadig har janteloven der banker på bagruden konstant, oppe i mit tankekammer.
For mange er jeg en meget forvirrende person, da de ikke har fundet forskellen mellem selvtillid og selvværd. For selvtilliden har jeg med mig, da jeg har fundet accept i mit ydre, og har langt fra brug for bekræftelse i mit udseende, da jeg er tilfreds med hvordan jeg ser ud.
Jeg er ikke bange for at gå i toppe der viser min bløde mavse, eller andet tøj, der måske ikke er “okay” for mine store hofter og lår. But i don’t give a shit about that, og da det så er sagt og slået fast, så tror alle også bare at jeg hviler i mig selv og kan håndtere alt der kommer min vej, men den kan jeg altså ikke. Jeg er et puslespil der mangler brikker, og det er en daglig kamp, at blive bedre til at acceptere mig selv i en helhed!
Jeg kan fastslå, at jeg da er blevet lidt bedre til det, og de gode dage bliver der flere og flere af, men lang fra målet er jeg dog stadigvæk.

Jeg skriver dette indlæg, for at betro jer med personen bag skærmen. Jeg har en instagram der handler om alt mellem himmel og jord, og der er nogen folk der ikke kan finde sig til rette med, at jeg ikke kun handler om fitness og kost, men faktisk har andet jeg gerne vil dele, og andre ting jeg gerne vil snakke om. Jeg er reel, og vil mere end gerne snakke med jer, hvis i kan finde jer selv i det jeg skriver.

Det var så et lille tankeudbrud herfra, håber i kan finde hoved og hale i det jeg skriver, og at jeg på en måde kan give jer et lille reality check om, at det altså ikke er filter perfekt i virkeligheden, som det ser ud på alles instagram. Vi er alle menneskelige, og vi har alle ting at døje med, det kan så være fra død og sygdom i familien, dårligt selvværd eller selvtillid, depression der kan forekomme af mange forskellige grunde, osv osv.
Så stop med at sammenligne jer selv med alle de “perfekte” piger og drenge på instagram, for hvis du lærte dem at kende, ville du se alt det, de ikke kan gemme bag et filter.

Klap i jeres herlige mås herfra
– Knus Erika

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Erikas Avocado Chokolade Budding